Цікаве

Названо найкорисніший хліб для здоров’я: але їсти можна не всім

Названо найкорисніший хліб для здоров’я: але їсти можна не всім

Він відновлює правильну роботу шлунка і насичує організм клітковиною. У ньому мінімум калорій і максимум користі, а підходить він майже всім. Експерти назвали найкорисніший хліб для здоров’я.

Усі ми хочемо бути красивими і вживати смачну їжу. Але часто люди рідко витрачають час на вивчення етикеток або пошук інформації про харчову цінність продуктів. І це стає фатальною помилкою на шляху до здорового способу життя.

Експерти з харчування рекомендують перейти на житній хліб, оскільки рівень клітковини в ньому значно вищий, ніж у білому. У ньому також містяться амінокислоти, різні мікроелементи та вітаміни.

Користь чорного хліба для організму справді неоціненна, адже він відновлює травну систему, благотворно впливає на кишківник і очищає шлунок. У разі регулярного вживання він надовго позбавить вас запору.

Ба більше, у нього низька калорійність, оскільки в ньому присутня невелика кількість крохмалю і вуглеводів, тож він чудово впишеться у вашу дієту.

Але як і в будь-якого продукту, навіть у житнього хліба є протипоказання. Його заборонено їсти людям з підвищеною кислотністю шлунка і виразкою. Також слід дотримуватися адекватного дозування, адже зловживання ним призводить до печії та метеоризму.

За активного способу життя достатньо буде з’їдати щодня лише 300 грамів. Якщо ж ви не вирізняєтеся підвищеною рухливістю, тоді бажано їсти не більше 150 грамів.

Back to top button