Цікаве

Названо фізичні вправи, які збільшують ризик раптової зупинки серця

Про користь фізичних вправ для підтримки здоров’я серцево-судинної системи відомо всім, повідомляє 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Згідно з оглядом Circulation, у людей, які займалися 150 хвилин на тиждень, ризик ішемічної хвороби серця був на 14% нижче, ніж у тих, хто ігнорував спорт. Однак вправи можуть і збільшувати ризик проблем з серцем.

Йдеться, перш за все, про тривалі і високоінтенсивних фізичних навантаженнях. Дослідники проаналізували наслідки екстремальних вправ і прийшли до висновків, що вони можуть різко, хоча і тимчасово, збільшувати ризик раптової зупинки серця у людей, що мають проблеми з серцем.

У Канаді обстеження спортсменів у віці від 12 до 45 років виявило 74 випадки серцевих нападів за всю історію спостережень. Таким чином, показник захворюваності-0,76 випадки на 100000 спортсменів на рік. При цьому 16 нападів сталися під час спортивних змагань. Дослідження, проведене за участю марафонців, показало, що навіть після завершення змагань зразки крові спортсменів містять біомаркери, пов’язані з пошкодженням серця. Результати були опубліковані Національною медичною бібліотекою США.

Вчені прийшли до висновку, що постійні високоінтенсивні тренування і змагання на витривалість можуть привести до пошкодження серця і порушення ритму. Ті, у кого є генетичні фактори ризику серцево-судинних захворювань, особливо вразливі.

 

 

 

 

 

Back to top button