Цікаве

Названо дієвий спосіб, як позбутися жиру на животі

Названо дієвий спосіб, як позбутися жиру на животі

Американські вчені заявили, що фізичні навантаження здатні зменшити масу жиру у людей старших 50 років.

В Американському геріатричному товаристві відзначили, що добровольці протягом десяти тижнів займалися інтервальними тренуваннями, передає Medicalxpress.

Добровольці відвідували тренування три рази в тиждень. Перший час інтервальні тренування тривали протягом 18 хвилин. Поступово їх тривалість збільшилася до 36 хвилин. Вправи чергувалися з періодами відпочинку. Так, 40 секунд відводилося на фізичне навантаження, потім 20 секунд – на відпочинок. Після чого слідувала нова серія вправ, а через 40 секунд – перепочинок, і так далі.

У результаті у людей, які чітко слідували інструкції жирова маса скоротилася майже на третину. При цьому добровольці додали в м’язовій масі.

Дослідники відзначили важливу особливість: десятитижневе тренування значно зменшили масу жиру на животі у чоловіків, однак були менш ефективними для жінок. З чим це пов’язано, вчені мають намір з’ясувати в рамках нової роботи.

Відзначається, що інтервальне тренування, яку практикували добровольці, може виконуватися в домашніх умовах. Для цього не потрібно якогось спеціального обладнання.

Раніше експерти озвучили п’ять поширених повсякденних звичок, що заважають схудненню. Через них позбутися зайвої ваги не вийде навіть якщо довгий час сидіти на дієті.

Джерело: Обозреватель

Back to top button