Цікаве

Названі найбільш корисні для організму спеції

Названі найбільш корисні для організму спеції

Зміст статті

Деякі популярні спеції вкрай корисні для здоров’я, проте мало хто про це знає. Дієтологиня перерахувала спеції і трави, які слід включити в раціон.

Кориця

У бесіді фахівчиня розповіла, що кориця благотворно впливає на судини. Вона підтримує їх еластичність, що важливо для збереження здоров’я кровоносної системи і організму в цілому.

Сірковмісні спеції

Також лікар виділила групу сірковмісних спецій – сюди відносяться цибуля, часник, материнка і гвоздика. Їх особливість полягає в тому, що вони володіють цінними бактерицидними властивостями, а також сприяють засвоєнню вітамінів групи B. Справа в тому, що організм більш ніж в половині випадків не засвоює їх з продуктів харчування. У цьому якраз допомагає сірка, що міститься в перерахованих спеціях. Дієтолог рекомендує вживати їх у свіжому або в сушеному стані.

Петрушка і кріп

Петрушка і кріп дають кишечнику бактерицидний ефект і допомагають боротися з процесами бродіння в кишечнику. “Петрушка знімає будь-яке бродіння. Вона використовується в якості добавки, яка є хорошою “щіткою” для кишечника – вона дозволяє поліпшити стан шкіри і зовнішнього вигляду в цілому”, – пояснила лікар.

Перець

Для літньої спеки актуальні такі спеції, як чорний перець і перець чилі. Вони знижують рівень токсичності продуктів харчування і знижують ризик отруєння.

Back to top button