Названа друга «група ризику» щодо розвитку ракових пухлин
Люди з цукровим діабетом також відносяться до “групи ризику” з розвитку ракових пухлин.
Як повідомляє журнал Newsweek, група вчених дослідного центру City of Hope також проводили безліч експериментів, щоб зрозуміти, хто більше схильний розвитку ракових утворень. Вони встановили, що, якщо у людини присутній цукор в крові, вона наражається на утворення ракових утворень.
За словами автора дослідження, професора Джона Терміні, високий вміст глюкози в крові збільшує ризик пошкодження ДНК.
«У людей, що мають великий рівень цукру в крові дуже крихкі ланцюги ДНК, вони руйнуються швидше і здебільшого не відновлюються або відновлюються повільно. Це часто призводить до геномної нестабільності, яка може бути причиною раку», – сказав Терміні.
Він зазначив, що чим більше буде в світі людей з цукровим діабетом, тим більше буде тих, у кого буде розвиватися рак.
Він також зазначив, що багато лікарських препаратів, які приймають люди з раковими утвореннями, що розвиваються, призводять до розвитку цукрового діабету, і навпаки, діабетикам прописують ліки, котрі прискорюють розвиток ракових утворень.
Раніше вчені з’ясували, що одним з ранніх симптомів раку підшлункової залози є низький рівень цукру в крові.
Джерело: МедікФорум
Люди з цукровим діабетом також входять до групи ризику розвитку ракових пухлин, оскільки високий рівень глюкози в крові може спричинити пошкодження ДНК і геномну нестабільність. Це відкриття підкреслює важливість контролю рівня цукру для зниження ризику онкологічних захворювань.