Навіщо потрібно додавати броколі до раціону
Здорове харчування за останні кілька років набуло великої популярності. Все більше людей намагаються скоригувати свій раціон так, щоб у ньому були корисні елементи. Не секрет, що головним інгредієнтом будь-якого здорового меню є овочі та інші рослинні продукти.
Один із таких – броколі. Це один з різновидів капусти, в якій містяться вітамін С, калій, білок та поліфеноли. Такий продукт ідеальний для тих, хто стежить за своєю фігурою та імунітетом.
Вітамін С необхідний для вироблення колагену. Цей елемент захищає суглоби, покращує колір та стан шкіри, роблячи її еластичною. Крім того, вітамін С незамінний для підтримки міцного імунітету.
Калій необхідний для виведення зайвої солі з організму. З його допомогою можна запобігти набрякам і знизити артеріальний тиск.
Протеїн – ще один компонент броколі. Це білок, що є основним «будівельним» матеріалом для людського організму. Особливо він буде корисним для тих, хто займається спортом і хоче наростити м’язову масу.
Поліфеноли мають антиоксидантні властивості, зміцнюють імунітет і запобігають розвитку небезпечних захворювань.
Брокколі потрібно вибирати, спираючись на колір та стан її бутонів. Вони мають бути яскравого темно-зеленого кольору, щільними та пружними. Зберігати таку капусту можна в холодильнику, але попередньо рекомендується відварити його, щоб він довше зберігав свою свіжість.