Цікаве

Навіщо потрібен садовий обприскувач та як вибрати оптимальну за характеристиками модель

Забезпечити якісний догляд за декоративними та плодовими рослинами призначений садовий обприскувач. За допомогою зручного у використанні пристосування легко і просто здійснювати підживлення рослин, забезпечувати належний полив, розпорошувати добрива та проводити обробку від шкідників та різних захворювань, що сприяє підвищенню врожайності та декоративності культур, які вирощуються. 

Призначення та переваги обприскувачів

Сучасний ринок пропонує великий вибір побутових та професійних садових розпилювачів, які відрізняються розмірами, об’ємом контейнера та іншими характеристиками. Компактні моделі призначені для догляду за рослинами на невеликих площах, включаючи вирощування культур у горщиках або теплицях. Більш ємні екземпляри рекомендовані для обробки культурних та декоративних насаджень на великих територіях: сад та город, поле, прибудинкова ділянка та інші.

Серед переваг таких пристроїв можна відзначити наступні особливості та деталі:

  • швидка обробка різних площ;
  • мінімальні фізичні зусилля;
  • точне дозування та рівномірне розпилення;
  • можливість регулювання кута та інтенсивності розпилення;
  • безпека для користувачів (закриті контейнери, міцні матеріали, простота подачі).

У співвідношенні комфорту та простоти експлуатації, міцності та надійності агрегату, оптимальної вартості найкращі садові обприскувачі пропонують такі виробники, як Sturm, Makita, Karcher, Hyundai, Metabo, Grunhelm, Oleo-Mac, Forte, Einhell, Gerrard, Дніпро-М, Буковина, Насоси+, Електромаш та багато інших.

Різновиди садових обприскувачів

Щоб працювати було зручно та легко, а результат приносив належний ефект, важливо на етапі вибору ознайомитись та визначитись з видом пристрою. Існує кілька умовних класифікацій обприскувачів.

За способом переміщення:

  • ручні (переносяться в руках, компактні та легкі);
  • наплічні (оснащені плечовим ременем для комфорту роботи);
  • ранцеві (розташовуються на спині, фіксуються двома плечовими ременями);
  • перевозяться на візках (габаритні та об’ємні варіанти).

За типом живлення:

  • Бензинові. Оснащені бензомоторами різної потужності, бувають ранцевого виконання та візкові.
  • Акумуляторні. Вбудований або змінний (залежно від моделі виробу) електродвигун створює нагнітання повітря, що призводить до тиску та подачі рідини під напором. Потужність напору визначається характеристиками акумуляторної батареї, зокрема ємністю та рівнем заряду. Різновидом цієї групи є прилади, які працюють від батарейок.

За типом застосування:

  • Ручний важіль. Проста в експлуатації модель із невеликим насосом на контейнері для підкачування тиску. При натисканні на важіль відбувається розпорошення. Бувають у вигляді невеликих пульверизаторів або великих ємних моделей.
  • Ручний помповий. Контейнер оснащений насосом для нагнітання повітря, шлангом з ручкою для подачі рідини та спеціальною насадкою. Підходить для обробки великих площ.
  • Акумуляторний зразок. Комфортний варіант обприскувача для роботи протягом кількох годин. Зазвичай має великий об’єм контейнера.
  • Мотообприскувач. Прилад для роботи на величезних площах. Така модель працює завдяки наявності вбудованого бензомотора.

Як вибрати садовий обприскувач

Визначившись із різновидом пристрою та виробником, необхідно взяти до уваги й інші характерні особливості обприскувачів, від яких залежить комфорт роботи, ефективність, допустима площа обробки рослин.

  1. Матеріали виготовлення – залежать міцність і надійність, схильність до впливу хімії.
  2. Вага контейнера з урахуванням оснащення, ємність бака, витрата рідини – залежить дальність розпилення та максимальна площа обробки.
  3. Допоміжні елементи та особливості – антивібраційна система, захист від дітей, фіксуючі ремені, телескопічна штанга, контроль заряду акумулятора, можливість зміни кута розпилення тощо.

Великий вибір садових обприскувачів можна знайти на сайті Stylus.ua, а досвідчені менеджери-продавці допоможуть підібрати надійну, практичну та зручну в роботі модель.

Back to top button