Цікаве

Найкорисніший трав’яний чай: рекомендації вчених

Дуже часто ті, хто всерйоз піклується про своє здоров’я, відмовляються від традиційних чаю і кави на користь трав’яних чаїв. Вони бувають найрізноманітніші: вітамінні, лікувальні, охолоджуючі або, навпаки, зігріваючі, ароматні і не дуже, але в будь-якому випадку всі вони мають корисні властивості. А чай з сушеного листя кропиви, за словами вчених, може послужити профілактикою захворювань, що викликаються запаленням в організмі.

Чай з кропиви – найкорисніший

“Кропива продемонструвала відмінний ефект при лікуванні раку простати і молочної залози”, – розповідає 1News.

Також трав’яний чай з кропиви може діяти як антидіабетичний засіб. Завдяки йому знижується рівень глюкози в крові. Кропива може допомогти підшлунковій залозі виробляти більше інсуліну, гормону, що знижує вміст глюкози в крові, пояснили медики.

Ще одна характеристика кропиви – вміст великої кількості потужних антиоксидантів, які захищають клітини організму від пошкоджень. Це робить рослину і напій з нього натуральним засобом для профілактики захворювань серця.

Проте лікарі зазначили, що користь трав’яного чаю буде відчутною тільки за умови дотримання здорового способу життя в цілому.

Рецепт чаю з кропиви

Складові:

  • 1 ст.л. сушеної кропиви
  • 200 мл води

Спосіб приготування:

  1. Залити кропиву окропом в зручній посуді.
  2. Настоювати 1 годину. За бажанням розбавити водою за смаком.

Випивати не більше 2-3 запарених склянок на день. Оптимально – 1 склянку для підтримки гарного самопочуття і тонусу.

Джерело: Express 

Back to top button