Цікаве

Набряк ніг: як самостійно позбавитися від поширеної проблеми

Набряк ніг: як самостійно позбавитися від поширеної проблеми

Зміст статті

У теплу пору року багато людей скаржаться на набряклість ніг. Дана проблема часто супроводжується різними захворювання, тому не можна залишати її без уваги.

Набряк характеризується накопиченням рідини в організмі. При цьому ноги збільшуються в розмірі, шкіра на них стає рихлою, а при натисканні з’являються вм’ятини, що не зникають моментально. Лікування набряклості залежить від причини появи неприємного симптому. Якщо він не пов’язаний з серйозними захворюваннями, а викликаний неправильним розподілом навантаження, досить локально зняти набряк. Це можна зробити в домашніх умовах.

Контрастний душ

Ця процедура підвищує кровопостачання, тонус судин і шкіри, а також дарує заряд енергії та бадьорості. Також контрастний душ є відмінною профілактикою набряків і варикозу.

Охолоджуючі креми

Після прогулянки, яка втомила ваші ноги, швидше за все позбутися неприємних відчуттів допоможуть спеціальні охолоджуючі засоби. Нанесіть на ноги крем і приляжте на 20 хвилин, поки він не вбереться.

Носіть правильне взуття

У спеку краще відмовитися від взуття на підборах, а також від тісних сандалів або босоніжок, які сильно здавлюють ногу. Таке взуття збільшує ймовірність отримання травм і стає додатковим навантаженням на вени.

Back to top button