Цікаве

Медики з’ясували, що кава знижує вірогідність заразитися коронавірусом

У недавньому дослідженні група вчених вивчила вплив харчових звичок на імунну систему, пише 1NEWS з посиланням на Главком.

Виявилося, що існує здатність деяких продуктів знижувати ризик захворювання коронавірусом.

Медики вивчили дані 38 тис. осіб, ґрунтуючись на тому, якої дієти вони дотримувалися з 2006 по 2010 рік, а також на результатах тестування на Covid-19.

Дослідники з північно-західного університету в США проаналізували вміст в раціоні у цих людей кави, чаю, обробленого м’яса, червоного м’яса, фруктів і овочів, риби, багатої поліненасиченими жирними кислотами омега-3. Кава виявилася одним з головних факторів зниження шансів заразитися коронавірусом.

Одну або більше чашок цього напою в день пов’язали приблизно з 10% скороченням ризику захворіти Covid-19. Кофеїн і поліфеноли, які містяться в напої, мають антиоксидантні та протизапальні властивості.

Споживання кави, згідно з дослідженням, також знижує ризик тяжкого перебігу інфекції та пневмонії у літніх людей.
Якщо поєднати споживання кави з вживанням овочів, то «рівень захисту» від Covid-19 зростає.

До інших факторів зниження ймовірності захворювання коронавірусом дослідники віднесли також споживання чаю і жирної риби. А наявність великої кількості обробленого м’яса (сосиски, ковбаса і т. д) експерти пов’язали з більш високим ризиком зараження.

 

 

 

Back to top button