Цікаве

Медики з’ясували – коли не варто зачинати дитину

Жінки, які народили в зимові місяці частіше схильні до ризику післяпологової депресії, інформує 1NEWS з посиланням на znaj.ua.

Це показало дослідження під керівництвом фахівців з Університету штату Каліфорнія в Сан-Хосе (США).

Медики рекомендують збільшити тривалість прогулянок на свіжому повітрі і частіше піддаватися впливу сонячного світла протягом всієї вагітності.

У дослідженні були проаналізовані дані 293 молодих матерів. Враховувалася кількість денного світла протягом останнього триместру вагітності, а також інформація про інші фактори ризику — наприклад, про вік, соціально-економічний статус, тривалість сну і схильність до депресивного стану.

Як виявилося, 35% жінок, які народили взимку, страждали від післяпологової депресії. Для тих, хто народили в літні місяці ймовірність розвитку депресії становила 26%.

Осінь з довгими холодними вечорами, дощовими і похмурими днями може бути причиною поганого настрою, осінньої хандри і навіть депресії. Однак варто розрізняти всі ці стани, адже звичайна дратівливість і занепад сил можуть свідчити як про просту втому і недосип, так і бути симптомами захворювання.

Багато людей, особливо мешканці мегаполісів з приходом осені відчувають підвищену дратівливість, занепад фізичних і моральних сил, прокидатись стає все важче. Особливо це гостро відчувають ті, хто звик досить активно проводити робочі дні влітку, згадуючи як встигали перед роботою ще скупатися в річці, а зараз насилу просто встають з ліжка.

Проте все це навряд чи свідчить про депресію.

Депресія – це стан, що супроводжується байдужістю, апатією, втратою мотивації до життя. Як правило, перед нею виникає синдром хронічної втоми. При цьому одне може викликати інше.

 

 

 

 

Back to top button