Цікаве

Медики стверджують, що жирна їжа корисна для чоловіків

Вчені Вустерского університету у Великобританії визначили, що дієти з пониженим вмістом жирів знижують рівень гормону тестостерону у чоловіків, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Медики встановили, що ризик виникнення серцево-судинних захворювань, хвороби Альцгеймера і діабету істотно підвищується не тільки від жирної їжі, але й від її нестачі.

Було проведено повномасштабний систематичний огляд наукових робіт, в якому брали участь 206 осіб. Спочатку всі чоловіки дотримувалися дієти з підвищеним вмістом жирів – 40%. Після цього їх перевели на їжу, в якій містилося 20% жиру. У всіх них рівень тестостерону в середньому зменшився на 10-15%, повідомляє Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology. «Найгірше себе показали вегетаріанські дієти. Саме вони провокували зменшення тестостерону аж до 26% », – розповіли вчені.

Занадто високе вживання мононенасичених жирів, які є в оливковій олії, горіхах і авокадо, можуть збільшити вироблення тестостерону. Поліненасичені жири омега-6, які є в складі рослинних масел, можуть викликати при окисленні пошкодження клітин, які виробляють тестостерон, вважають вчені.

 

 

 

 

Back to top button