Цікаве

Медики попередили – недосипання може провокувати розвиток інфаркту

Лікарі розповіли про небезпеку регулярного недосипання. Воно збільшує ризик розвитку інфарктів та інсультів, передає 1news з посиланням на Жіночий Світ.

Людина повинна спати вночі, а не вдень. І навіть якщо вдень людина витрачає на сон по 8 годин, а вночі працює, це є неповноцінним сном. І у такої людини будуть проблеми зі здоров’ям. Зокрема, йдеться про підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

На жаль, багато людей виходять працювати у нічну зміну регулярно, і ця інформація є актуальною саме для них. Людський організм регулюється природними добовими циклами. Циркадні ритми нашого тіла налаштовані на неспання вдень і відпочинок вночі. Якщо відбувається протилежне, циркадні ритми можуть розладнатися, і це закінчиться погано.

Лікарі також радять за кілька годин до сну відмовитися від прийому їжі і напоїв, що містять стимулюючі речовини (алкоголь, чай, кава і т. д.). Також корисно буде обмежити контакти з комп’ютером і телевізором, оскільки вони надають стимулюючий вплив на мозок.

 

Back to top button