Цікаве

Медики оцінили наслідки одноразового переїдання для організму

Медики оцінили наслідки одноразового переїдання для організму

Медики спробували з’ясувати, чим організму людини загрожує навіть одноразове переїдання. Висновки зроблені експертами за підсумками проведеного за участю добровольців дослідження.

В експерименті задіяли 14 чоловіків, чий вік склав від 22 років до 37. Насамперед їм необхідно було з’їсти таку кількість піци, яке б забезпечило відчуття насичення. В середньому це було близько 1500 ккал, тобто трохи менше однієї великої піци.

Іншим разом було потрібно поглинути стільки страви, щоб виникло відчуття, що вони ось-ось “лопнуть”. Тоді учасникам дослідження вдалося вжити близько 3000 ккал, а деяким і зовсім 4800 ккал, що відповідає 2,5 великим піцам. Це вказує на те, що насичення людина відчуває, коли її шлунок заповнений приблизно наполовину.

Після експериментів у добровольців брали аналіз крові. У підсумку з’ясувалося, що при переїданні рівень цукру і жирів в крові хоч і підвищувався, але незначно. Така ситуація спостерігається при нормальному обміні речовин. У той же час якщо їсти більше, ніж потрібно, індивід відчуває себе менш енергійним і сонливим, а голод не прокидається ще протягом 4 годин.

Back to top button