Цікаве

Медики назвали продукти харчування, які «вбивають» нирки

Медики назвали продукти харчування, які «вбивають» нирки

Експерти досліджували вплив їжі на стан здоров’я внутрішніх органів людини. Медики назвали продукти харчування, часте вживання яких особливо шкідливо для нирок і буквально «вбиває» їх.

Як роз’яснюють експерти-дієтологи, цей орган є своєрідним фільтром для організму. Тому дуже важливо регулювати раціон, вживаючи якомога більше корисних вітамінів і мікроелементів, і виключивши з нього продукти, що містять шкідливі речовини. Серед таких “вбивць” нирок найбільш згубний вплив надають страви із закладів швидкого харчування.

Саме в стравах з фастфуду міститься величезна кількість солі і цукру. Крім того, експерти радять уникати і покупки напівфабрикатів, заморожених або консервованих продуктів. У них занадто високий рівень фосфатів, які здатні спровокувати розвиток різного роду захворювань. Шкідливо для нирок і високий вміст білка, оскільки він призводить до зайвого перекачування рідини.

Медики рекомендують кожен раз, вибираючи в супермаркеті харчові продукти, особливо напівфабрикати або товари категорії «фастфуд», уважно перечитувати їх склад. Завищена кількість цукру, солі і білків говорить про те, що така їжа може привести до істотної шкоди для нирок. Правильно сформувавши свій раціон, можна уникнути небажаних наслідків для здоров’я.

Back to top button