Маринад для будь-якої риби у духовці
Содержание
Продукти для блюда
- риба (короп, мінтай, хек) – 1,5 кг.
- цибуля — 2 — 3 шт.
- морква – 1 – 2 шт.
- маринад:
- олія — 2 ст.л.
- соус теріяки (соєвий) – 2 ст.л.
- хрін столовий – 2 ч.л.
- гірчиця в зернах – 1 ч.л. з верхом
- сіль — 1 ч.л.
- чорний мелений перець – 0,5 ч.л.
- сушений часник – 1 ч.л.
- солодка паприка копчена – 1 ч.л.
Як готувати?
З цим маринадом я запікала коропа в духовці, але думаю, що маринад підійде для будь-якої іншої риби: сазана, мінтаю, тріски.
У мене сьогодні ось така велика рибка вагою 2 кг.
Але після того, як я її почистила, прибрала голову, хвіст та хребет, залишилося 1,5 кг риби.
Ну і тепер нам треба цю рибу замаринувати.
Для маринаду наливаємо в чашу рослинне масло, додаємо соус теріяки (якщо його немає можна взяти соєвий соус), додаємо пару ложечок столового хрону та французької гірчиці в зернах.
І нам, звичайно, знадобляться спеції.
Додаємо в чашу сіль, сушений часник, солодку копчену паприку, трохи чорного меленого перцю і все добре перемішуємо.
Звертаю Вашу увагу на те, що солодку паприку потрібно взяти копчену.
Викладаємо цей маринад в рибу і добре все перемішуємо.
Залишаємо рибу маринуватися, як мінімум, на 3-4 години.
Безпосередньо перед запіканням я роблю для риби овочеву подушку.
На невеликій кількості рослинної олії обсмажую цибулю нарізану півкільцями і моркву терту на Корейській тертці.
Овочі я смажу зовсім небагато, до м’якості моркви.
Викладаємо на дно страви підготовлені овочі.
На овочі викладаємо шматочки риби.
Звичайно ж, риба в цілому вигляді виглядала б красивіше на святковому столі, але порційні шматочки — це дуже зручно.
Запікаємо рибу в духовці, розігрітій до 200 ° близько 30-35 хвилин.
Конвекцію при цьому не включала.
Ну і подивіться яка гарна рибка у нас вийшло.
А яка вона ніжна та смачна! І цибуля з морквою, просочені соком риби та маринадом, тут теж дуже до речі.