Цікаве

Маринад для будь-якої риби у духовці

Маринад для будь-якої риби у духовці

Содержание

Продукти для блюда

  • риба (короп, мінтай, хек) – 1,5 кг.
  • цибуля — 2 — 3 шт.
  • морква – 1 – 2 шт.
  • маринад:
  • олія — ​​2 ст.л.
  • соус теріяки (соєвий) – 2 ст.л.
  • хрін столовий – 2 ч.л.
  • гірчиця в зернах – 1 ч.л. з верхом
  • сіль — 1 ч.л.
  • чорний мелений перець – 0,5 ч.л.
  • сушений часник – 1 ч.л.
  • солодка паприка копчена – 1 ч.л.

Як готувати?

З цим маринадом я запікала коропа в духовці, але думаю, що маринад підійде для будь-якої іншої риби: сазана, мінтаю, тріски.

У мене сьогодні ось така велика рибка вагою 2 кг.

Але після того, як я її почистила, прибрала голову, хвіст та хребет, залишилося 1,5 кг риби.

Ну і тепер нам треба цю рибу замаринувати.

Для маринаду наливаємо в чашу рослинне масло, додаємо соус теріяки (якщо його немає можна взяти соєвий соус), додаємо пару ложечок столового хрону та французької гірчиці в зернах.

І нам, звичайно, знадобляться спеції.

Додаємо в чашу сіль, сушений часник, солодку копчену паприку, трохи чорного меленого перцю і все добре перемішуємо.

Звертаю Вашу увагу на те, що солодку паприку потрібно взяти копчену.

Викладаємо цей маринад в рибу і добре все перемішуємо.

Залишаємо рибу маринуватися, як мінімум, на 3-4 години.

Безпосередньо перед запіканням я роблю для риби овочеву подушку.

На невеликій кількості рослинної олії обсмажую цибулю нарізану півкільцями і моркву терту на Корейській тертці.

Овочі я смажу зовсім небагато, до м’якості моркви.

Викладаємо на дно страви підготовлені овочі.

На овочі викладаємо шматочки риби.

Звичайно ж, риба в цілому вигляді виглядала б красивіше на святковому столі, але порційні шматочки — це дуже зручно.

Запікаємо рибу в духовці, розігрітій до 200 ° близько 30-35 хвилин.

Конвекцію при цьому не включала.

Ну і подивіться яка гарна рибка у нас вийшло.

А яка вона ніжна та смачна! І цибуля з морквою, просочені соком риби та маринадом, тут теж дуже до речі.

Відеоурок

Back to top button