Цікаве

Лікарі визначили небезпечні для репродуктивного здоров’я професії

Лікарі визначили небезпечні для репродуктивного здоров’я професії

Науково доведено, що тим, хто планує зачаття дітей, краще уникати деяких професій. За даними порталу, існують сфери діяльності, які є небезпечними і для жінок, і для чоловіків. В результаті експерти представили список професій, згубних для репродуктивного здоров’я.

Лідирують у цьому анти-рейтингу спеціальності, пов’язані з використанням хімічних речовин. Під удар потрапляють ливарники, маляри, чистильники, гальваніки та оператори заправних станцій.

Наступний чинник стосується лише жінок. Професії, пов’язані з важкою фізичною працею та підняттям тяжкості, їм не підійдуть.

Як не дивно, на великий ризик надають своє здоров’я медики. Особливо йдеться про співробітників лабораторій та інфекційних відділень, де доводиться контактувати з мікроорганізмами. Також до цієї категорії можна включити працівників очисних споруд, тваринництва та харчової промисловості.

Труднощі із зачаттям часто виникають у людей, які працюють в екстремальних температурних умовах. Сильний мороз чи спека однаково шкідливі. Також батьками важко буде стати тим, чия діяльність пов’язана з впливом електричних та магнітних полів.

Замикають список професії, що мають на увазі постійну вібрацію. До цієї категорії можна віднести водіїв, граверів, клепальників, шліфувальників та шляховиків.

Back to top button