Цікаве

Лікарі розповіли, чим небезпечні заспокійливі препарати

Лікарі розповіли, чим небезпечні заспокійливі препарати

Більшість українців зазнають величезного стресу через війну. Через обстріли, втрату близьких та почуття страху все більше людей починають приймати заспокійливі препарати. Лікарі розповіли, до яких наслідків може призвести їхнє надмірне вживання.

Прийом заспокійливих препаратів без контролю лікаря може призвести до серйозних ускладнень. Такі ліки можуть впливати на поведінку, а також зіпсувати здоров’я.

Психотропні препарати можуть змінювати поведінку в протилежних напрямках, деякі можуть збуджувати, а інші заспокоювати нервову систему. Ліки, що стимулюють ЦНС, протипоказані гіпертонікам, людям з психічними розладами та з істерією.

Нейролептики, антидепресанти, транквілізатори та снодійні слід з обережністю вживати водіям. І найнебезпечніше, що вони викликають залежність.

Залежність формується тоді, коли ефект препарату знижується за кілька прийомів. Це призводить до необхідності збільшення дози.

Крім цього, коли людина раптово припиняє приймати препарат, їй стає гірше. Тоді вона знову починає його беззастережно приймати. В результаті таких дій страждають печінка, нирки та вся нервова система.

Back to top button