Цікаве

Лікарі назвали напій, який нормалізує сон

Для вирішення проблеми безсоння, яка стала дуже актуальною в умовах сучасного світу, не завжди потрібно використовувати сильнодіючі препарати, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

У деяких випадках можна обійтися такими натуральними засобами, як вишневий сік.

Американські вчені, що представляють Університет штату Луїзіана, провели експеримент за участю восьми пацієнтів старше 50 років, у яких було діагностоване хронічне безсоння. Людей просили випивати дві склянки (240 мл) терпкого вишневого соку в день – вранці і перед сном. Частини учасників давали “сік-плацебо” – продукт, що нагадує вишневий сік, але не є таким.

Аналіз результатів нічний полісомнографії, якій піддавали учасників, показав, що прийом терпкого вишневого соку протягом двох тижнів підвищив час нічного сну в середньому на 80 з гаком хвилин. Якість сну теж підвищилась.

Вчені відзначили, що сприятливий вплив вишневого соку на сон пояснюється проціанідином В2, який входить до складу напою. Ця речовина підвищує доступність триптофану – амінокислоти в складі білкових продуктів, яка сприяє синтезу мелатоніну і серотоніну (важливі для сну гормони).

 

 

 

 

Back to top button