Цікаве

Вчені назвали рослини, які допоможуть продовжити життя

Експерти по здоровому харчуванню прийшли до висновку, що істотно вплинути на процес старіння і поліпшити стан здоров’я можна за допомогою всього двох відомих рослин, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Всім охочим продовжити роки життя дієтологи рекомендують включити до раціону харчування часник і імбир.

Головною причиною погіршення фізіології організму і розвитку захворювань нервової і серцево-судинної системи медики називають окислювальний стрес. Але як довели останні дослідження вчених, корінь імбиру і часник здатні протистояти цим процесам, повідомляє Sift Desk Research Page. Будучи антиоксидантами, вони перешкоджають розвитку запалень і запобігають синтезу «реактивних форм кисню».

Часник

Регулярне вживання часнику допомагає знизити кров’яний тиск. При цьому його органічні речовини мінімізують негативний вплив окисного стресу і сприяють процесам омолодження організму. Крім іншого, часник допомагає знизити рівень поганого холестерину в крові, ефективний у боротьбі з хворобою Альцгеймера і втомою.

Корінь імбиру

Експерти рекомендують вживати його при головному болю, нудоті й застуді. Рослина знімає запалення, має антиоксидантну і протиракову властивість, пригнічує нейродегенеративні захворювання, серцеві захворювання, корисна при цукровому діабеті і ожирінні. При цьому імбир сприяє зниженню рівню холестерину і тригліцеридів, підвищення яких викликає ризик розвитку атеросклерозу та ішемічної хвороби серця.

 

 

 

Back to top button