Лікар пояснив, як зміниться здоров’я, якщо повністю відмовитись від хліба
Содержание
Щоденне вживання хліба сприяє набору зайвої ваги.
Хліб усьому голова?
Більшість з нас звикла їсти цей продукт під час кожного прийому їжі: на сніданок, обід та вечерю. Старші родичі нам казали, що хліб дуже корисний і допомагає швидше вгамувати голод.
Природа вклала в пшеничне та житнє зерна цілий комплекс життєво необхідних харчових речовин: білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних сполук, які тривалий час зберігають свою біологічну активність. І, звичайно, вони відіграють позитивну роль у формуванні міцного здоров’я у дітей та дорослих.
Однак, є і не дуже добрі наслідки зайвої любові до цього продукту.
Чому хліб не варто їсти щодня?
За словами експерта, перш за все, варто пам’ятати, що хліб дуже калорійний — у середньому 250-300 кілокалорій на 100 грамів. На додаток до цього, хліб із борошна пшеничного тонкого помелу має високий глікемічний індекс — 85-90.
— Коли ви їсте білий хліб, відбувається сильний викид інсуліну: цукор у крові різко росте, потім різко падає. Через це ви знову відчуєте себе голодним. Звідси висновок: хліб із борошна тонкого помелу впливає на набір ваги, стимулюючи апетит. Якщо ви багато сидите і мало рухаєтеся, краще забрати продукт з меню, — стверджує дієтолог.
Більше того, за словами фахівця, через білий хліб можуть виникати запори і порушується робота кишечника. Таким чином, щоб покращити роботу цього органу, можливо, багатьом людям буде достатньо просто прибрати зі свого меню хліб.
Розумовська також додала, що не варто думати, ніби замінивши звичайний хліб на зроблений із цільнозернового борошна, можна уникнути всіх проблем зі здоров’ям та фігурою. Через велику кількість клітковини, цільнозерновий хліб може спровокувати здуття живота і метеоризм. Щоправда, тільки в тому випадку, якщо з’їсти його без міри.