Цікаве

Лікар пояснив, як вибрати безпечні для серця продукти за складом

Лікар пояснив, як вибрати безпечні для серця продукти за складом

Коли мова заходить про раціон харчування для тих, хто піклується про серце, рекомендується утриматися від червоного м’яса і їсти багато овочів. Фахівці також радять звертати увагу на склад упакованих продуктів – маркування містить інформацію, яку потрібно враховувати для здоров’я серцево-судинної системи.

В першу чергу варто подивитися на вміст натрію – його має бути якомога менше в складі, заявив американський кардіолог Даріуш Мозаффаріан. Він зазначив, що натрій змушує організм утримувати рідину, через що може підвищитися кров’яний тиск. Так збільшується навантаження на серце.

Крім того, необхідно стежити за співвідношенням вуглеводів і клітковини, вказав лікар: чим нижче, тим краще. Кардіолог пояснив, що на кожен грам клітковини має припадати не більше 10 г вуглеводів. Такі продукти, як випливає з недавнього дослідження гарвардських вчених, містять менше натрію, цукру і трансжирів.

Важливим пунктом в маркуванні є вміст жиру. Медик закликає вибирати продукти, в яких загальна кількість речовини перевищує рівень насичених жирів. Це означає, що ненасичених, корисних для серця, в їжі більше.

Back to top button