Цікаве

Легендарний пляцок з 90х «Санта Барбара»! Був на всіх весіллях! Випікаю 1 коржем

Приготую сьогодні пляцок з поєднанням яблук, білкової піни та пісочного тіста. Я дуже люблю таке поєднання смаків та пляцка без крему! Швидко готується, та не є витратним.

Інгредієнти:

Тісто пісочне:

  • 500 г борошна
  • 250 г холодного вершкового масла
  • 5 жовтків
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 200 г цукру
  • 1 п. ванільного цукру
  • 3 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. какао

Білкова маса:

  • 5 білків
  • дрібка солі
  • 100 г цукру
  • кисіль 40 г (у мене вишневий)

Додатково:

  • яблука 6 шт.
  • макова маса 270 г
  • панірувальні сухарі/манка 2-3 ст. л.

Приготування:

Тісто пісочне:

До борошна натираю на терці холодне масло, перетворюю руками на крихту. Додаю жовтки, розпушувач, цукор, ванільний цукор та сметану. Замішую тісто вже руками.

Ділю тісто на 2 куска, більший та менший. До меншого додаю какао та замішую шоколадне тісто. Завертаю два в харчову плівку, світле тісто кладу у холодильник, а шоколадне – і морозильну камеру приблизно на 1 годину.

Світле тісто розкачую до розміру форми 23 на 33 см. У форму кладу пергамент і викладаю тісто, формую бортики, посипаю манкою. Яблука очищаю, розрізаю на половинку, всередині вирізаю дірочки, в них кладу макову масу. Викладаю яблука начинкою донизу.

Білкова маса:

Збиваю міксером білки з щіпкою солі до білої піни, поступово всипаю цукор, збиваю до утворення стабільних піків. В кінці додаю кисіль та замішую міксером до однорідності.

Покриваю яблука білковою масою.

Поверх натираю на терці шоколадне тісто з морозильної камери. Випікаю у розігрітій духовці до 17 5 градусів приблизно 60 хвилин.

Готовий пляцок охолоджую у формі, потім нарізаю і смакую!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + twelve =

Back to top button