Україна

В Україні торік виявили порушень митних правил майже на 9 млрд грн


В Україні торік виявили порушень митних правил майже на 9 млрд грн

Вартісний показник збільшився у три рази порівняно з 2022 роком. Митницями розглянуто 3 493 справи про порушення митних правил.

Протягом 2023 року виявлено 11 935 порушень митних правил на 8,9 млрд грн. Про це повідомляє Держмитслужба.

Зазначається, що вартісний показник збільшився у три рази порівняно з 2022 роком.

Як повідомляється, вилучено предметів правопорушень на суму понад 938 млн грн. Зокрема, промислових товарів на 716 млн грн, продовольчих товарів та сільгосппродукції на 88 млн грн, валюти на понад 73 млн грн, транспортних засобів на 61 млн грн.

Митницями розглянуто 3 493 справи про порушення митних правил. Застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 110 млн грн, з яких стягнуто до Держбюджету 80 млн гривень.

На розгляд до суду митницями передано 6 912 справ про порушення митних правил на суму 6,4 млрд гривень. За результатами розгляду справ судами накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму 2 млрд грн (конфіскація – 1,04 млрд грн, штрафи – 963 млн грн).

Нагадаємо, виконувача обов’язків керівника Чернівецької митниці звільнили через можливу причетність до контрабанди електронних сигарет.

Раніше повідомлялося, що викрито співробітника Львівської митниці, який систематично вимагав хабарі у підприємців за організацію прискореної процедури оформлення вантажів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button