Цікаве

Лайфхак на час карантину: українці почали здавати в оренду собак для прогулянок

З 6 квітня в Україні діють жорсткі правила карантину. Відтак на вулицю можна виходити тільки за нагальної потреби і не більше ніж по дві людини, а літнім людям взагалі не рекомендовано виходити з дому. Однак, українцям дозволено вигулювати домашніх улюбленців двічі на день, в тому числі і у парку. У зв`язку з цим на сайтах з продажу та оренди почали з`являтися оголошення про надання в оренду собак для вигулу, пише 1News.

Одне з оголошень розмістила жінка з Білої Церкви (Київська область). Вона здає в оренду собаку породи Шиба. «Здаю в оренду собаку породи Шиба, 4 роки дівчинку, 8 кг вихована, не конфліктна. Є кілька собак !!!! 1 год – 250 грн, 2 години – 450 грн, 3 години – 650 грн. Район прогулянок – Центральний пляж, набережна, парк!», – пише жінка.

Багато оголошень про оренду собак і в Києва. Тарифи починаються від 100 гривень за годину.

«Здаю свою собаку в оренду для прогулянок по місту, на період карантіну. Собака дівчинка порода чихуа-хуа (вага 1 800) Печерський район. Ціна 100 грн. за 1 годину. Умови!!! Прогулянка разом зі мною», – пише жінка з Києва.

В Одесі теж є такі пропозиції. «Здам в оренду собаку (м.Одеса, м.Запоріжжя, м.Ананьїв). Вартість прокату домашньої тварини коштує 75 грн в день. Мінімальна кількість днів на яке можна взяти собаку 2-3 дні», – пише одесит.

В Полтавській області пропонують маленьку собачку орендувати на місяць. Варість – 800 гривень.

«Маленька молода собачка в оренду на час карантину (800 грн / місяць). Привчена до вигулу, натуральної їжі, соціалізована. Вік 5 місяців (підліток), метис довгошерстої чихуа”, – пише власник.

Але найбільш оригінальне оголошення журналісти знайшли в Запоріжжі. Там чоловік здає в оренду «поводок для собаки».

«Здам в оренду повідець від/для собаки! 10грн/год. Колір на вибір! Втомилися сидіти вдома на карантині! Тепер вам не страшні прогулянки в парку! Берете поводок в руки і вперед гуляти! Якщо зустріне поліція – скажіть, що собачка втекла і ви її шукайте!», – пише кмітливий житель Запоріжжя.

Нагадаємо, з 6 квітня в Україні заборонено:

  • переміщення групою більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводу дітей);
  • перебувати у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;
  • відвідувати спортивні та дитячі майданчики, парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові чи прибережні зони (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності);
  • перебувати на вулиці без документів, перебувати в громадських місцях дітям до 14 років без супроводу батьків;
  • самовільно покидати місце обсервації чи ізоляції;
  • відвідування установ та закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, установ і закладів, що надають соціальні послуги.
Back to top button