Цікаве

Китайці назвали чай, який продовжує життя

Китайці назвали чай, який продовжує життя

У дослідженні взяли участь 100 тисяч людей

Результати масштабного дослідження проведеного у Китаї, показують, що регулярне вживання зеленого чаю насправді продовжує життя.

У науковій статті, опублікованій у European Journal of Preventive Cardiology, йдеться про те, що вживання зеленого чаю щонайменше тричі на тиждень може знизити ризик розвитку кардіоваскулярних захворювань до 50%.

У дослідженні, організованому проектом China-PAR, взяли участь понад 100 тисяч людей, за якими спостерігали трохи більше 7 років.

В середньому у людей, які регулярно пили зелений чай, ризик серцево-судинних захворювань та інсульту був на 20% нижчим, а ризик смертельних захворювань серця та інсульту – на 22%. Крім того, вони також показали на 15% нижчий ризик смерті від усіх причин.

У 50-річних людей, які регулярно пили чай, на 1,41 року пізніше розвивалися серцеві захворювання та симптоми інсульту, і вони жили на 1,26 року довше, ніж ті, хто не вживав зелений чай.

Найбільш помітний результат виявився для людей, які пили чай все життя або мали таку звичку впродовж багатьох років. У них ризик смертельних захворювань серця та інсульту виявився аж на 56% нижчим, а ризик смерті від усіх причин – на 29% нижчий.

Причиною такого ефекту можуть бути поліфеноли – активні сполуки, які є антиоксидантами і мають позитивний вплив на здоров’я серця.

Ці висновки не працюють, якщо вживати чорний чай, оскільки він не зберігає антиоксидантні властивості.

Back to top button