Цікаве

Кіноа по-новому: цікаві варіанти приготування суперфуду

Якщо дивитися на весь асортимент круп, кіноа все-таки одна з найкорисніших. Особливість її в тому, що в ній не міститься глютен, тому вона може стати альтернативою зерновим кашам. У складі кіноа – 20 амінокислот, зокрема 10 незамінних, які організм не виробляє самостійно. Кіноа багата клітковиною і антиоксидантами.

Щодо кулінарії, то її додають у супи, салати, випічку і десерти. Але перед варінням кіноа слід замочити в холодній воді на кілька годин. Потім потрібно буде залити крупу чистою холодною водою у співвідношенні 1:2 і поставити на середній вогонь. Пам’ятайте, що в процесі варіння обсяг кіноа збільшується в кілька разів. Отже, 5 рецептів для того, щоби приготувати по-новому корисну і смачну кіноа, розповідає 1News.

Салат з кіноа та куркою

 

Салат з кіноа і куркою

 

Складові

  • Салат айсберг/рукола або шпинат – 100 г
  • Куряче філе – 50 г
  • Помідори черрі – 30 г
  • Авокадо (можна замінити огірком) – 1 шт.
  • Вершковий сир – 15 г
  • Кіноа- 20 г
  • Оливкова олія – ​​1 ч. л⁣⁣.
  • Мед на кінчику чайної ложки
  • Соль⁣⁣ – за смаком
  • Часник – 1 середній зубчик⁣⁣
  • Кунжут – 2 г

Спосіб приготування

  1. Куряче філе обсмажити на сухій сковороді, порізавши на тонкі шматочки. Кіноа відварити. Помідори порізати.⁣⁣
  2. У мисці з’єднати салат, помідори, кіноа, філе. Зверху покласти сир.⁣⁣
  3. З’єднати масло, подрібнений часник, мед, сіль. Заправити салат.⁣⁣
  4. Зверху посипати кунжутом і подрібненою петрушкою.

Табуле з кіноа

 

Табуле з кіноа

 

Складові

  • 1 склянка кіноа
  • 2 склянки води
  • 100 г помідорів
  • 50 г огірка
  • 50 г червоного перцю
  • 50 г жовтого перцю
  • 25 г в’ялених в олії помідорів
  • 10 г червоної цибулі
  • 100 мл оливкової олії
  • 15 мл лимонного соку
  • 15 г петрушки
  • 15 г кінзи
  • 15 г м’яти
  • 2 г морської солі

Спосіб приготування

  1. Відваріть кіноа. Крупу треба промити, засипати у воду, довести до кипіння і варити ще 10 хвилин. Потім остудити.
  2. Обшпарте помідор окропом і зніміть з нього шкірку. Дуже дрібними кубиками наріжте всі овочі: перець, помідори, огірок, цибулю, в’ялені помідори.
  3. Зелень подрібніть так дрібно, як тільки зможете.
  4. У мисці змішайте і збийте вінчиком лимонний сік і олію. Додайте варену охолоджене кіноа, нарізані зелень і овочі. Добре перемішайте.

Кіноа з овочами в апельсиновому соусі

 

Кіноа з овочами

 

Складові

  • 230 г кіноа
  • 2 моркви
  • Половина червоної цибулі
  • 1 стебло селери
  • 3 невеликих цукіні
  • 100 мл апельсинового соку
  • 1-2 ч. л. паприки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Кіноа відваріть у підсоленій воді, дотримуючись інструкції.
  2. Усі овочі (моркву, цибулю, селеру і цукіні) обсмажте на оливковій олії близько 20 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Окремо перемішайте паприку з апельсиновим соком.
  4. У готові овочі додайте кіноа і заправте апельсиновим соком. Додайте спеції за смаком.

Салат з кіноа і карамелізованими яблуками

 

Салат з кіноа

 

Складові

  • 30 г кіноа
  • 1/2 зеленого яблука
  • 1 ст. л. вершкового сиру
  • 50 г руколи
  • Кілька гілочок салату радіккіо
  • 1 ч. л. вершкового масла

Для заправки

  • Сіль
  • Мелений перець
  • Цукор
  • Оливкова олія

Спосіб приготування

  1. Кіноа відварити, додавши у воду вершкове масло.
  2. Яблуко тонко нарізати і карамелізувати.
  3. Зелень заправити олією і спеціями, додати кіноа, яблука і шматочки вершкового сиру.

Котлети з кіноа та з овочами

 

Котлети з кіноа

 

Складові

  • 80 г кіноа
  • 1 середня морква
  • 1 невелика цибулина
  • 160 г шпинату
  • 2-3 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • 1/2 лимона
  • Сіль і перець – за смаком
  • Олія – за потребою

Спосіб приготування

  1. Відваріть кіноа, дотримуючись інструкції. Натріть моркву на дрібній тертці, а цибулю подрібніть.
  2. Дрібно нарубайте шпинат.
  3. Перекладіть овочі в миску, змішайте з кіноа, половиною лимона, борошном і яйцем. Добре перемішайте. Додайте сіль і перець.
  4. Сформуйте котлетки і обсмажте на олії з обох боків до рум’яної скоринки.

Джерело: Сьогодні

Back to top button