Цікаве

Кардіолог назвала патології, які загрожують раптовою смертю навіть молодим

Кардіолог назвала патології, які загрожують раптовою смертю навіть молодим

Лікар-терапевт розповіла у розмові про патології, які загрожують раптовою смертю навіть молодим людям. Як зазначається у статті, причинами передчасного догляду можуть стати:

  • центральне сонне апное;
  • розрив (розшарування) аневризми;
  • відрив тромбу;
  • збої у роботі серця;
  • синдром раптової незрозумілої смерті

Як пояснила лікар, центральне сонне апное обумовлюється зменшенням утворення імпульсу в центральній нервовій системі, що стимулює дихальну мускулатуру. Це може призвести до зупинки дихання уві сні.

«Причиною такої форми патології є лівошлуночкова серцева недостатність. Виникає на тлі порушення надходження імпульсів з центральної нервової системи в дихальні мускулатури. Взагалі апное тісно пов’язане із серцево-судинною системою, з дихальною системою та з нормальним сном, а значить, з нервовою системою теж».

Стверджується, що люди з такою патологією скаржаться на складнощі із засипанням, на неповноцінний та уривчастий сон, сонливість протягом дня через те, що вночі вони не змогли відпочити. Є й ті, хто прокидається з відчуттям нестачі повітря, задишкою, які полегшуються, якщо людина приймає необхідне напівсидяче становище чи додає під голову кілька подушок. 

Розшарована аневризму аорти може виявлятися симптомами серцевої недостатності. Патологія супроводжується непритомністю та порушенням мозкового кровообігу. Медик пояснила, що її лікують медикаментозно, а в деяких випадках і хірургічно, але лікування можливе не завжди. 

Тромбоемболія або відрив тромбу — найчастіша причина раптової смерті людей у ​​працездатному віці.  

Back to top button