Цікаве

Історія мистецтва: музеї, які варто відвідати хоча б раз у житті

Сучасні музеї пропонують безліч інтерактивних та цікавих розваг для відвідувачів. Всесвітньо відомі виставки поєднують дивовижну історичну архітектуру і мистецьку світову спадщину: від релігійних пам’яток Ватикану до новітніх художніх галерей Нью-Йорка.

1News розповідає про вісім музеїв, які варто відвідати кожному. В цих будівлях зберігаються найцінніші експонати людства.

Британський музей, Лондон – Велика Британія

Британський музей ілюструє історію розвитку людства

Британський музей має близько семи мільйонів предметів, що показують туристам світову культуру з часів зародження до сьогодні. Екскурсія по музею пропонує відвідувачам поринути в історію і доторкнутися до неї.

Музей Гуггенгайма, Більбао Іспанія

Музей в Іспанії схожий на космічний корабель.

Музей Гуггенгайма присвячений сучасному мистецтву. Він розташований на березі річки Нервіон і ззовні виглядає дуже новітньо. Вкриті титаном стіни створюють враження космічного корабля. Звичайних картин і скульптур тут небагато. Музей демонструє художні сучасні інсталяції та цифрові аудіовізуальні роботи.

Королівський музей, Онтаріо – Канада

Дивовижний музей історії та мистецтва Канади.

Королівський музей – найбільша пам’ятка історії, мистецтва та культури Канади. Тут зберігається шість мільйонів експонатів, серед яких останки динозаврів, азіатські килими, вази, зброя, картини відомих європейських художників, статуї Будди та багато іншого. Будівлю у стилі неоромантизму охрестили “символом нового Торонто XXI cтоліття”.

Музей Сумая, Мехіко – Мексика

Мексиканскький музей поєднує космічну архітектуру і рідкісні експонати.

Приватний музей та інститут культури в Мехіко складається із двох будівель. Ззовні 46-метрова споруда вкрита 16 тисячами алюмінієвих шестикутників. В основу експозиції лягло приватне зібрання картин мільярдера Карлоса Сліма, що містить роботи відомих художників і скульпторів, предмети прикладного мистецтва й артефакти доколумбової епохи.

Музеї Ватикану

Музей у Ватикані - найбільший у світі.

Музеї Ватикану заснував Папа Юлій II. Комплекс містить 52 галереї, які є одними з найбільших у світі. У колекції живопису і скульптур презентовано ексклюзивні твори Рафаеля, Тиціана та Караваджо.

Найвідомішим залом музею є галерея карт і гобеленів, а також всесвітньо відома Сикстинська капела. Каплиця прикрашена експозиціями видатних майстрів Перуджино, Боттічеллі й Мікеланджело.

Музей д’Орсе, Париж – Франція

В музеї зберігається найбільша колекція імпресіоністичних картин у світі

Музей д’Орсе розташований на березі річки Сени. Видатна паризька пам’ятка функціонує в будівлі колишнього залізничного вокзалу. Інтер’єр підкреслює структуру будинку: експозиції розмішено у великій залі, а сонячне світло проникає крізь панорамний дах. Музей д’Орсе зосередився на мистецтві кінця XIX – початку XX століття. Зараз тут зберігають найбільшу у світі колекцію імпресіоністичних експозицій.

Музей Метрополітен, Нью-Йорк США

У Метрополітені США зібрані еспозиції з усього світу

У музеї Метрополітен відвідувачі знайдуть артефакти як палеоліту, так і модерного поп-арту. Тут зібрано колекції, які вважають ексклюзивними пам’ятками історії. У музеї презентовано одяг, що носили люди з усіх частин світу. Є також експозиції європейського мистецтва. Головне місце все ж займають експонати американської історії.

Музей Рейксмузеум, Амстердам Нідерланди

Музей в Нідерландах складається з 200 залів.

Рейксмузеум — головний музей Нідерландів. Він розташований у замку неоготичного стилю з величними вежами і скульптурними рельєфами. Експозиції присвячено великим голландським художників Рембрандту, Вермєєру, де Хоху та багатьом іншим. Музей за один день неможливо обійти, адже він складається із 200 залів.

Джерело: Обозреватель

Back to top button