Цікаве

Porsche – компанія показала 123-річний електромобіль – 1News


Пресслужба Porsche

Вперше електрокар проїхав вулицями австрійської столиці, Відня, 26 червня 1898 року

У музеї компанії Porsche виставлено середньомоторний електромобіль Egger-Lohner C2 Phaeton, збудований у 1898 році. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Новий експонат називають одним із найважливіших у колекції, оскільки це найстаріша з машин Porsche, над якими працював Фердинанд Порше.

Як зазначено, Egger-Lohner C2 Phaeton рухався за допомогою електродвигуна Octagon, встановленого перед задньою віссю. Двигун отримав таку назву через свою восьмигранну форму. Він забезпечував потужність у три кінські сили, що дозволяло розігнати авто до 35 км/год.

Вперше цей електрокар проїхав вулицями австрійської столиці, Відня, 26 червня 1898 року. А 28 вересня 1899 року Фердинанд Порше взяв на ньому участь у перегонах у Берліні. Він посів перше місце, на 18 хвилин випередивши найближчого суперника.

У 1902 році Egger-Lohner C2 Phaeton зник. Його виявили лише у 2014 році на одному зі складів в Австрії. Після реставрації автомобіль виставили у музеї Porsche.

1News за темою: Створена технологія, здатна заряджати електромобілі в 3 рази швидше

Нагадаємо, раніше німецька компанія Porsche AG представила новий автомобіль 2022 Porsche Cayenne Platinum Edition. Вартість нової моделі автомобіля німецького бренду стартує від 80 тисяч до 100 тисяч доларів.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button