Цікаве

Експерти попереджають про небезпеку «пивного» живота

Чому від пивного живота потрібно позбавлятися і який алкоголь найбезпечніший, розповіли нутриціолог і австралійські вчені, повідомляє 1NEWS з посиланням на Новости Ю.

Всі ми знаємо, що алкоголь у великій кількості при частому вживанні згубно впливає на організм. Пивний живіт у чоловіків і жінок, як наслідок частого вживання алкоголю — явище досить часте, але зовсім не нормальне. Чим небезпечний пивний живіт? Який алкоголь найбезпечніший? І яка його тижнева норма для людини? Про все це нижче.

«Пивний живіт» — це ожиріння

«Пивний живіт» — це один з видів ожиріння, іменований вісцеральним, розповіла нутриціолог Марія Волченкова. Іншими словами, ожиріння внутрішніх органів. Воно збільшує ризики розвитку хвороб серця і судин, стверджує лікар. Причиною такого живота є, як не дивно, пиво. На думку фахівця, колір цього напою абсолютно ролі не грає. Темне або світле, воно так чи інакше користі для здоров’я не несе. І «пивний живіт» — це не питання краси, це питання в першу чергу здоров’я, вважає Волченкова.

Краще пити червоне вино

Якщо говорити про безпечний для здоров’я варіант алкоголю, то лікар рекомендує вибирати червоне сухе вино, оскільки в його складі міститься ресвератрол. Проте, ним, як і будь-яким іншим видом спиртних напоїв, теж не варто зловживати. Волченкова вважає, що разова порція напою повинна становити один келих. Іншими словами, не більше еквіваленту 14 мг чистого зразка. На її думку, навіть таку норму не потрібно випивати щодня.

Вчені говорять

Вчені з Центру порушень серцевого ритму Університету Аделаїди також з’ясували, що червоне і біле вино набагато безпечніше будь-якого іншого виду алкоголю. Виходячи з дослідження, якщо випивати менше шести склянок вина в тиждень, то ризики розвитку фібриляції передсердь будуть набагато нижчі. Інакше кажучи, зменшується ймовірність появи інсульту, серцевої недостатності та інших проблем, пов’язаних з роботою серця.

Небезпечно при схудненні

Фахівці кажуть, що алкогольні напої заважають схудненню, а особливо — алкогольні коктейлі. У будь-якому прояві вони є джерелом порожніх калорій, при цьому практично не маючи корисних речовин. Крім цього, алкоголь згубно впливає на роботу травної системи, печінки та інших внутрішніх органів. Через це метаболізм сповільнюється, а ви повнієте. А вплив спирту на печінку призводить до набряклості, що теж не є добре.

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button