Цікаве

Експерти назвали їжу, яка провокує передчасне старіння

Уникнути старіння неможливо, проте цей процес можна уповільнити, пише 1NEWS з посиланням на UkrHealth.

Мало хто знає, що посприяти в’яненню організму можуть щоденні звички. Наприклад, звичка постійно засмагати. Також є деякі продукти, які теж непомітно можуть позбавити молодості завчасно.

Чіпси

Вони викликають прискорене старіння через те, що в них міститься багато продуктів кінцевого глікування (AGE). Вони утворюються при поєднанні жиру або білка з цукром. За словами дієтолога Триста Беста, крім картопляних чіпсів AGE можна також виявити в напівфабрикатах.

Морозиво

Це літнє солодке ласощі також може привести до передчасного старіння через поєднання молочного жиру з цукром. Таке поєднання також порушує роботу кишечника. Тому морозиво краще замінити іншими холодними десертами, наприклад, на основі рослинного молока.

Енергетичні напої та газованої води

Багато хто використовує ці напої з метою підбадьоритися і прогнати сон. Однак він також може викликати нервове тремтіння і згубно впливати на шкіру.

Діючи як сечогінний засіб, вони підвищують потребу в отриманні рідини. Через брак води, а також великої кількості цукру, який міститься в одній банці такої газованої води, організм може постаріти на 20 років.

 

 

 

 

Back to top button