Цікаве

Експерт повідомив про розповсюджені помилки при схудненні

Багато людей, які хочуть швидко схуднути, часто роблять помилки, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Для зниження ваги необхідний дефіцит калорій, проте не можна допустити, щоб через нього організм отримував менше енергії, ніж потрібно для основного обміну речовин.

В іншому випадку є ризик, що знизиться обмін речовин, і почне скорочуватися не тільки жирова, але і м’язова тканина, повідомила дієтолог Департаменту охорони здоров’я Антоніна Стародубова.

“Важливо розуміти, що кожен день ми витрачаємо певну кількість калорій просто на підтримку життєво важливих процесів в організмі – основний обмін, а він залежить від статі, віку, маси тіла, і зазвичай становить від 1000-1500 кілокалорій у жінок до 1400-2000 кілокалорій для чоловіків”, – сказала Стародубова.

Вона також зазначила, що потрібна енергія для травлення, роботи кишечника після прийому їжі – це додає ще близько 10%, і ще не менше 20% від величини основного обміну – 200-400 кілокалорій до базової величини – необхідно для роботи, руху, будь-яких видів активності.

Лікар рекомендувала створювати дефіцит калорій не за рахунок зміни харчування, а за рахунок збільшення фізичних навантажень.

 

 

Back to top button