Цікаве

Довгожителі розкрили свої секрети

Нечасті серед представників людського роду факти довгожительства завжди породжували пильну увагу вчених, інформує 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Розгадати причини довгого життя намагаються протягом багатьох століть дослідники з різних сфер медицини. До них приєдналися і фахівці сайту LifeHunters, які попросили групу зі ста людей похилого віку, які прожили сто і більше років, розкрити секрети свого довголіття.

Експерти акцентують увагу на тому, що для чоловіків і жінок, которим вдалося дожити до 100 років, характерно позитивне мислення і філософське ставлення до життя. Довгожителі, в свою чергу, заявили, що відчувають себе на 20-30 років молодше за свій реальний вік, і це підтверджувалося рівнем їхнього артеріального тиску, м’язовою і кісткової масою і фізичною формою.

Цікаво, що серед цих людей не виявилося прихильників «здорового способу життя» – всі вони харчувалися простою домашньою їжею, при цьому не відмовляючи собі в алкоголі і курінні. А однією із загальних рис усіх опитаних виявилися міцні і позитивні сімейні відносини. Всі довгожителі з ніжністю говорили про сім’ю, навіть якщо їхні подружжя померли кілька десятиліть тому. При цьому опитаних людей похилого віку зовсім не можна назвати тими, що  живуть минулим, – усі вони жваво цікавляться сучасним життям і вчаться новому.

За результатами опитування дослідники зробили висновок, що саме позитивні спогади, допитливість і розумова активність подовжують життя літніх людей.

 

 

 

Back to top button