Цікаве

Догляд за шкірою восени: головні правила, які варто пам’ятати

На щастя, осінь – не гірша пора року для нашої шкіри. Погодні умови в цілому не найприємніші, це правда, але помірна температура і висока вологість набагато краще для шкіри, ніж літня спека або зимовий мороз. Це правда, що сильний вітер може взяти своє і підступно сушити нашу шкіру дуже повільно, але є прості способи впоратися з цим. Кожен осінній день наша шкіра піддається впливу безлічі факторів, які можуть їй нашкодити. Зокрема, слід берегти дуже ніжну, схильну до алергії і чутливу шкіру.

1News розповідає про догляд за шкірою восени та ділиться декількома важливими правилами, які повинні принести шкірі полегшення в осінні дні. Це важливо, тому що головна мета осіннього догляду за шкірою – підтримка її в хорошому стані, підготовка до суворого зимового періоду.

Догляд за шкірою восени: 4 основних правил

  • Щоденне зволоження.

Після літа шкіра стає сухою. В ослабленому стані захистити її від шкідливих умов непросто. Часто після літа шкіра лущиться і навіть «злазить» тижнями. Тоді варто подбати про належний рівень гідратації. Виберіть відповідний зволожуючий крем. Наша шкіра віддячить нас своїм сяючим виглядом, при цьому вона буде гладкою і м’якою. Все, що потрібно, – це трохи зусиль. Додатково слід подумати про осінній догляд за шкірою на губах. Це тонкий шар нашої шкіри, який не містить сальних залоз, які могли б захистити її від холоду. Саме тому губи часто швидко сохнуть, тріскаються. Гарна ідея – залишити кілька помад або бальзамів в різних місцях. У кишені піджака, у ванній, в ящику на роботі і т.д. Це буде нагадувати вам про те, що ваші губи теж потребують зволоження.

  • Сонцезахисний крем також восени

Сонце працює не тільки влітку. Восени також працюють ультрафіолетові промені UVA і UVB, хоча і трохи слабше. Давайте не будемо обдурені похмурими днями. Навіть таке сонце може викликати опік. З цієї причини осінній догляд за шкірою обличчя повинен включати косметичні засоби з SPF, їх слід наносити за 20 хвилин до виходу на сонце, тоді їх ефективність буде найбільшою. Фільтр, рекомендований в цей період, повинен бути в діапазоні 4-10 SPF. Помада також повинна містити сонцезахисний крем. Однак використовувати сонцезахисний крем на ніч не має особливого сенсу.

На ніч переконайтеся, що ваш крем є досить жирним і містить велику порцію корисних речовин. А протягом дня варто застосовувати більш легкий сонцезахисний крем, щоб захистити шкіру від сонця і не відчувати дискомфорту від жирної і липкої шкіри.

  • Сконцентруйтеся на очищенні

Шкіру необхідно ретельно очистити. Ви також повинні навчитися якомога менше торкатися до обличчя – це викликає додаткові місцеві інфекції і проблеми зі шкірою. Осінь – дуже гарний час, щоб сходити до косметолога. Дні коротші, сонце трохи слабкіше. Після косметичних процедур у шкіри буде більше часу для відпочинку.

Мікродермабразія і очищення шкіри – основні процедури, які відновлюють блиск шкіри і дуже добре насичують її киснем. Добре очищена шкіра вбере більше поживних речовин. Це ключовий елемент для заповнення дефіциту після літа і підготовки до суворої зими.

  • Вітаміни для здорової шкіри

Осінній догляд повинен бути комплексним. Якщо ви хочете додатково отримати важливі поживні речовини, ви можете допомогти з інгредієнтами, які сприятливо вплинуть на стан шкіри. Це добре, щоб щодня забезпечувати організм необхідними поживними речовинами у вигляді добре збалансованої дієти. Для шкіри особливо важливі вітаміни і мінерали. Більшість з них міститься у фруктах і овочах. В аптеці пропонуються спеціально підібрані вітамінні препарати. Однак, як і дієта, вони не ефективні з першого разу. Нутрікосметика або нутрицевтики не тільки уповільнюють старіння шкіри, але також покращують її стан і додатково покращують стан волосся і нігтів. Щоб доповнити свій догляд за обличчям восени, варто шукати такі інгредієнти:

  • Вітамін А – регулює процес епідермального кератозу. Бере участь в оновленні шкіри.
  • Вітамін B – має протизапальну дію, регулює відлущування епідермісу, перешкоджає трісканню шкіри, особливо в куточках рота, допомагає при акне і себореї, зміцнює волосся і перешкоджає його випаданню.
  • Вітамін С – має сильні антиоксидантні властивості, зміцнює стінки кровоносних судин і підвищує їх еластичність, може зменшити зміну кольору.
  • Вітамін Е – володіє протизапальними і антиоксидантними властивостями і побічно впливає на гідратацію.

Ці вітаміни часто поєднуються один з одним, щоб працювати більш ефективно. До них також додають інші речовини. Ці сполуки можуть мати антиоксидантну активність, наприклад флавоноїди, каротиноїди і кофермент Q10. Додавання колагену або еластину може заповнити природний дефіцит цих волокон в шкірі.

Всі процедури по догляду за шкірою вимагають часу. І креми, і вітамінні препарати не діють результату з першого разу. Варто бути терплячим. Ефект від лікування буде помітний приблизно через місяць регулярного використання. Для посилення впливу також потрібно пам’ятати про правильну кількість сну і фізичні вправи на свіжому повітрі. Тоді наша шкіра обов’язково буде дихати після важкого спекотного літа і готовою до складних умов холодної зими.

 

Джерело: myMeest

Back to top button