Цікаве

Дієтолог розповів про плюси та мінуси гострої їжі

Дієтолог розповів про плюси та мінуси гострої їжі

Гострі продукти активізують метаболічні процеси, покращуючи перистальтику кишечника та прискорюючи виведення токсинів. Про це розповів лікар дієтолог-ендокринолог.

«При скороченні витрачається енергія, і метаболізм зростатиме. У цьому випадку покращується перистальтика кишківника, виводяться шкідливі токсичні елементи», – пояснив медик.

Фахівець додав, що гостра їжа може працювати як знезаражуючий засіб. «Гостра їжа знищує мікроорганізми та захищає людину від токсичних інфекцій, які можуть виникнути, наприклад, через зіпсовані продукти», – зазначив лікар.

Серед мінусів вживання в їжу гострих продуктів дієтолог виділив ту ж активізацію метаболізму, що викликає у деяких людей сильніше почуття голоду. «Якщо у людини на тлі гострих продуктів апетит проявляється сильніше, то краще їх кількість скоротити», – наголосив ендокринолог.

Основним протипоказанням до вживання гострої їжі експерт назвав будь-які хронічні запальні захворювання ШКТ. «Хронічне захворювання може прийти у гостру фазу. Якщо вона вже настала, а людина продовжує їсти гостру, то захворювання може зайти вкрай далеко», – попередив лікар.

Також гострі продукти можуть збільшувати артеріальний тиск. Тому людям із гіпертонічною хворобою варто вживати їх з обережністю, додав дієтолог.

Back to top button