Дієтолог розповів про плюси та мінуси гострої їжі
Гострі продукти активізують метаболічні процеси, покращуючи перистальтику кишечника та прискорюючи виведення токсинів. Про це розповів лікар дієтолог-ендокринолог.
«При скороченні витрачається енергія, і метаболізм зростатиме. У цьому випадку покращується перистальтика кишківника, виводяться шкідливі токсичні елементи», – пояснив медик.
Фахівець додав, що гостра їжа може працювати як знезаражуючий засіб. «Гостра їжа знищує мікроорганізми та захищає людину від токсичних інфекцій, які можуть виникнути, наприклад, через зіпсовані продукти», – зазначив лікар.
Серед мінусів вживання в їжу гострих продуктів дієтолог виділив ту ж активізацію метаболізму, що викликає у деяких людей сильніше почуття голоду. «Якщо у людини на тлі гострих продуктів апетит проявляється сильніше, то краще їх кількість скоротити», – наголосив ендокринолог.
Основним протипоказанням до вживання гострої їжі експерт назвав будь-які хронічні запальні захворювання ШКТ. «Хронічне захворювання може прийти у гостру фазу. Якщо вона вже настала, а людина продовжує їсти гостру, то захворювання може зайти вкрай далеко», – попередив лікар.
Також гострі продукти можуть збільшувати артеріальний тиск. Тому людям із гіпертонічною хворобою варто вживати їх з обережністю, додав дієтолог.