Цікаве

Crimson Spin – вчені створили дрон за ескізами Леонардо да Вінчі – 1News

Gizmodo

Ідея “повітряного гвинта” була придумана італійським генієм понад 500 років тому

Команда інженерів з Університету Меріленда використала ескіз італійського художника та винахідника Леонардо да Вінчі для створення функціонального дрона. Про це повідомляє Gizmodo.

 

Наголошується, що наприкінці 1480-х років да Вінчі намалював конструкцію одномісного вертольота, що приводиться в рух “повітряним гвинтом”, однак не маючи потрібних матеріалів, так і не збудував і не випробував його.

 

Сучасний пристрій, що отримав назву Crimson Spin, є невеликим безпілотним квадрокоптером з крилами, натхненими конструкцією “повітряного гвинта” да Вінчі.

 

Як зазначається, у дрона є чотири штопороподібні крила, зроблені з пластику, але замість того, щоб хтось вручну крутив (або качав) їх, як пропонував учений, крила приводяться в дію батареями та електродвигунами.

 

Gizmodo

Остін Прете, який входить до команди інженерів проекту і створив Crimson Spin для отримання ступеня магістра, випробував пристрій та представив перше відео його польоту на конференції Transformative Vertical Flight.

 

Відомо, що унікальна аеродинаміка Crimson Spin вирішує деякі проблеми, з якими зіштовхуються вертикальні злітно-посадкові апарати, оскільки вона виробляє менше потоку вниз і, ймовірно, буде видавати менше шуму, ніж звичайні пропелери.

 

 

1News за темою: Американський студент створив ботів, що відстежують переміщення літаків Ілона Маска

 

Як повідомлялося раніше, компанія Elroy Air із американського міста Сан-Франциско представила гібридний безпілотник Chaparral C1 для перевезення вантажів. Автономний дрон, який вертикально злітає та приземляється, може підіймати до 227 кг на відстані до 482 кілометрів.

Джерело

Back to top button