Події

​​Комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони створив окремий підкомітет з кібербез…

​​Комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони створив окремий підкомітет з кібербезпеки, урядового зв’язку та захисту інформації України

У складі Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки створено окремий підкомітет з питань безпеки у кіберпросторі, урядового зв’язку, криптографічного захисту інформації України.

У віданні підкомітету будуть питання національної безпеки у кіберпросторі, сфері критичної інфраструктури, кібероборони, кіберрозвідки, протидії кібертероризму і кібершпигунству та безпеки урядового зв’язку. Він також опікуватиметься питаннями технічного та криптографічного захисту інформації, державної системи спеціального зв’язку та державної системи страхового фонду документації.

Cеред завдань підкомітету – впровадження кращих практик європейського та міжнародного досвіду з урахуванням сучасних реалій, національних особливостей та військової агресії росії, серед усього, у кіберпросторі.

???? «Створення підкомітету з питань спеціального зв’язку та захисту інформації України у складі профільного Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони підкреслює роль зв’язку у війні та важливість боротьби з агресором у кіберпросторі. Це допоможе нам ще краще взаємодіяти з народними депутатами та оперативно обговорювати нагальні питання», – підкреслив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Головою новоствореного підкомітету був обраний народний депутат Олександр Федієнко, а членами підкомітету стали народні депутати Мар’яна Безугла, Максим Березін, Юрій Здебський, Вадим Івченко та Геннадій Касай.

???? «росія використовує кіберпростір, щоб позбавити українців електрики, водопостачання, банківських послуг, вкрасти особисті дані. Україна успішно захищається в цій кібервійні. Значення зв’язку в сучасних умовах теж важко переоцінити. Створення профільного підкомітету дасть можливість більш сфокусовано займатися цими важливими для оборони питаннями», – сказав народний депутат України Олександр Федієнко.

????️ Він додав, що підкомітет займатиметься, зокрема:

???? посиленням законодавчого забезпечення спроможностей національної системи кібербезпеки в умовах кібервійни;

???? удосконаленням складовиx заxисту об’єктів критичної інфраструктури, враховуючи новітні загрози;

???? законодавчим забезпеченням можливостей використання штучного інтелекту для посилення кіберзахисту військових систем управління;

???? вдосконаленням законодавства для розбудови вітчизняної IT-сфери, сприяння її динамічному розвитку та розроблення алгоритмів її використання для військових потреб;

???? законодавчим забезпеченням розбудови та удосконалення автоматизованих систем військового управління.

Back to top button