Цікаве

Чи впливає вакцинація від COVID-19 на вагітність: відповідь експерта

Євген Комаровський заспокоїв, що вакцинація від коронавірусу безпечна навіть для вагітних, які вже зробили щеплення, але ще не знали про свою вагітність.

Одна з причин, чому жінки не хочуть вакцинуватися – це чутки про те, що потім неможливо буде завагітніти. Євген Комаровський в програмі “Ранок з Україною” пояснив, наскільки такі побоювання виправдані, передає 1News.

Так впливає вакцинація на вагітність чи ні?

Сьогодні деякі лікарі кажуть своїм пацієнткам про те, що після вакцинації вони не зможуть мати дітей. Ця новина сильно засмучує жінок, які хочуть стати мамами. Кандидату медичних наук Євгену Комаровському дуже шкода, що подібні чутки поширюють люди, у яких є диплом лікаря.

Тому що сучасна медична наука вже має досвід впровадження більш ніж 4 мільярдів доз вакцин від коронавирусу, і за весь час не було зафіксовано будь-яких негативних наслідків вакцини на репродуктивну функцію людини.

Що робити, якщо лікар відмовляє жінку робити щеплення?

Євген Комаровський вважає, що в основі категоричних висновків про вплив вакцини від COVID-19 на вагітність лежить абсолютний непрофесіоналізм деяких акушерів-гінекологів. Тому що подібні помилкові висловлювання змушують жінок хвилюватися і тривожитися за своє майбутнє.

Немає ніякої інформації про те, що вакцинація впливає на репродуктивну функцію або пошкоджує плід, – запевнив Євген Комаровський в програмі “Ранок з Україною” на каналі “Україна”.

Якщо хтось продовжує розпускати чутки про вакцину, лікар-педіатр вищої категорії радить звернутися до іншого акушера-гінеколога, інакше про вагітність і пологи ви теж почуєте якісь недостовірні відомості.

Сучасна медична наука вважає, що вакцинація від коронавірусу безпечна навіть у тому випадку, коли роблять щеплення жінкам, які вже при надії, але ще не знають про свою вагітність, – сказав кандидат медичних наук. – Медики використовують інактивовані вакцини, і їхній негативний вплив на плід не зафіксовано.

 

Back to top button