Цікаве

Чи варто пробачати зраду: поради психолога

Варто і чи можна пробачити зраду? У новій рубриці “Жити легко з Адамовою” програми “Ранок з Україною” психолог і коуч Олена Адамова дала поради, як пережити зраду, передає 1News.

“Він мене зрадив, чи можна це пробачити?” Якщо ви ставите таке питанням, то ви вже готові пробачити, адже в іншому випадку люди діють більш рішуче – збирають речі, дітей і прощаються”, – зазначила психолог Олена Адамова.

Але в такому разі не варто бігти за порадою до подругам і близьких, важливо робити все поступово і прислухатися до себе.

Як пережити зраду: 4 поради

1. Звернутися до психолога

Це перше і дуже важливе правило, адже, якщо все ж ви повернетеся до свого чоловіка, вам буде соромно дивитися в очі рідним, які будуть питати: “Як? Ти це пробачила?” Так, ви пробачили і замість сорому у вашій голові повинна звучати фраза: “Так буває”.

2. Взяти відповідальність і на себе

Те, що відбувається у вашій родині, залежить від двох людей. Тобто у чоловіка і жінки є свої зони відповідальності за цю зраду. Візьміть свою гордість в кулак і запитайте партнера – у чому ваша вина того, що він пішов на зраду. Сядьте і спокійно обговоріть свої побажання один одному. Це допоможе вам пройти цей нелегкий період життя разом.

Як пробачити зраду

3. Правило одного разу

Якщо ви вирішили пробачити зраду, піднімати тему слід тільки один раз – проговоріть, побийте посуд і все, більше розмов про це не буде.

4. Захоплюйтеся чоловіком

У парі завжди є певні потреби і очікування і, якщо говорити про чоловіків, то це перш за все навіть не інтимне життя, а визнання людини. Він повинен знати, що повертається в своє безпечне гніздо.

Олена Адамова радить кожній жінці любити і поважати себе, тоді слово “зрада” буде зайвим у вашому житті!

Back to top button