Цікаве

Чи небезпечний Йота-вірус: відповідь експерта

Різні варіанти коронавірусу викликають у людей страхи і тривогу. Як уберегтися від Йота-вірусу? Чи небезпечний він? Ведучий рубрики “Запитай у Комаровського” в програмі “Ранок з Україною” розповів, про що дійсно потрібно турбуватися, передає 1News.

Який штам COVID-19 небезпечніший – Йота чи Дельта?

Йота-вірус був виявлений в листопаді 2020 року. Але всі страхи щодо нього зникли, коли з’явився варіант Дельта.

За словами Євгена Комаровського, ми маємо розуміти, що якщо тікаємо від зграї собак, то з максимальною ймовірністю нас наздожене не та собака, яка страшніша і більша, а та, яка швидше бігає.

– Ось з коронавірусом така ж аналогія, – сказав ведучий рубрики “Запитай у Комаровського”. – З можливою вірогідністю ви зустрінетеся і заразитеся тим варіантом коронавірусу, який легше передається від людини до людини.

Кандидат медичних наук пояснив, що після появи Дельти вже стала не такою актуальною Йота. Дельта все більше поширюється, а Йота йде в небуття.

Що кажуть щодо небезпеки цих вірусів у світі?

Однак Євген Комаровський звернув увагу на те, як ми маємо ставитися до цифр. Наприклад, захворіла 1000 осіб, померла 1 особа. А в іншому місці захворіла 1000, померло 2 особи. Це говорить про те що вірус вбиває вдвічі більше людей?

– ВООЗ не розглядає Йоту як той варіант коронавірусу, який треба починати боятися, – сказав Євген Комаровський. – Постарайтеся вжити заходів проти Дельти.

Back to top button