Цікаве

Чи можна їсти давно нарізану цибулю: експерти прокоментували чутки про отруту в овочі

Чи можна їсти давно нарізану цибулю: експерти прокоментували чутки про отруту в овочі

Серед «експертів харчування» останнім часом зустрічаються попередження про вміст отруйних речовин у нарізаній цибулі. Доктор філософії, дієтолог і фахівець із безпеки харчування Еллен Штейнберг розповіла, чи можна вірити цим словам.

Ви можете зустріти в Мережі повідомлення блогерів, які розповідають про токсичність цибулі. Дедалі частіше трапляється думка, що якщо відрізати шматок цибулини та покласти її в холодильник, то вона стає надзвичайно отруйною вже після однієї ночі та створює токсичні бактерії, що можуть спричинити шкідливі інфекції шлунка.

Однак немає жодних наукових джерел, які б підтверджували небезпеку цибулі. Фахівець з харчування зазначає, що цьому міфу немає жодних підтверджень.

Еллен Штейнберг зазначає, що хімічний склад цибулі просто не підтримує ріст бактерій. Низький рівень кислотності овоча і низький вміст білків означають, що цибуля погано підходить для розмноження мікробів, вірусів або інших патогенів. Насправді навпаки, цибуля містить сполуки, що мають антибактеріальні властивості.

Згідно з Національною асоціацією цибулі, міф про те, що цибуля отруйна, походить із кількох різних джерел, включно з народними віруваннями. Експерти зазначають, що нарізана цибуля може зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері до 7 днів. Вона стає небезпечною, тільки в разі появи на ній цвілі.

Єдине, чого можна побоюватися під час вживання цибулі — це сальмонела або інші віруси, які можуть бути поширені через токсичні добрива. Але ризик такого зараження дуже малий і не більший, ніж у будь-якого іншого продукту, вирощеного на землі.

Банани містять у собі багато вітамінів та корисних елементів, які підвищують працездатність, захищають від стресу, зміцнюють нервову систему тощо. Проте не для всіх вони є корисними, деяким людям споживання бананів може нашкодити здоров’ю.

Back to top button