Цікаве

Чотири звички допомагають не набирати жиру на животі після 40 років

Ці звички допомагають не тільки не набирати жир на животі після 40 років, але також сприяють рятуванню від його надлишків.

Піднімати тяжкості. Дослідження показують, що тренування з обтяження дуже ефективні для спалювання жиру на животі. Фахівці Медичної школи Перельмана при Пенсільванському університеті встановили це, провівши дослідження за участю жінок у пременопаузі, які тренувалися з обтяженнями лише двічі на тиждень.

Уникати оброблених продуктів. Тим, хто хоче позбутися черевного жиру, експерти рекомендують уникати надмірно обробленої нездорової їжі. З іншого боку, слід суворо контролювати продукти, насичені швидкими вуглеводами.

Достатньо спати. Звичка займатися справами за рахунок недосипання погано позначається на фігурі після 40 років. Люди, які регулярно сплять менше 7 годин, бувають більшою мірою схильні до вісцерального ожиріння. Дослідження показують, що нестача сну навіть у молодих, здорових і відносно худих людей буває пов’язана з порушеним апетитом, зловживанням калоріями та накопиченням жиру всередині живота.

Опірність стресу. Стрес спонукає наш організм виробляти гормон кортизол, підвищений рівень якого пов’язаний з інтенсивнішим відкладенням жиру на животі. У свою чергу велика кількість абдомінального жиру також має тенденцію підвищувати рівень кортизолу, це може призвести до порочного та нездорового кола, особливо у жінок. Щоб не набирати жиру на животі після 40 років, фахівці радять освоювати доступні практики, які допомагають легше переносити стресові обставини, – наприклад, у вигляді дихальних вправ.

Back to top button