У липні на зміну полуниці та суниці приходить чорниця. Така ж соковита, смачна і корисна для організму, розповідає 1News.
Користь для кишечника
Чорниця прибирає запалення в кишечнику, вбиває у ньому всі хвороботворні бактерії.
Свіжі ягоди допоможуть позбутися закрепів, особливо у вагітних, а сушені – діареї у дітей. Ось яка це чарівна ягода – чорниця.
Пильне око
Вітаміни, що містяться в чорниці, покращують зір. І хоча багато хто вважає це міфом, це – найкорисніший міф.
Еліксир молодості
– Чорницю називають молодильною ягодою, – відмічає лікар-дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці в Facebook. – Чорниця – це в прямому сенсі еліксир молодості й краси.
Захист від Альцгеймера
Ягоди чорниці – потужний захисник клітин мозку від руйнування токсинами, пестицидами, які містяться в більшості овочів та фруктів, що вирощують у промислових обсягах.
Чорницю потрібно їсти кожен день протягом усього року, і особливо в сезон збору – в липні. Якщо ви в достатній кількості вживатимете ці чорні ягоди, Альцгеймер вас не відвідає.
Детокс
Чорниця містить багато-багато антиоксидантів, а значить, прибирає запалення в судинах і печінці. Вона має потужний детокс-ефект і виводить токсини.
Як їсти ягоди
У свіжому або замороженому вигляді: цілими, в смузі, розім’ятими з цукром, а краще – без нього. Ягоди можна додавати в каші, йогурти. З них готують желе, компоти, киселі.
Тільки не варто пекти пироги з чорницею і варити із неї варення – в ній загинуть всі корисні речовини.
Літо – чудовий час, щоб не просто оздоровитися, поповнити запаси вітамінів і корисних речовин, але й схуднути. У цей період доступнішими стають продукти для зниження ваги – свіжі овочі, фрукти і ягоди.
Джерело: Факти