Цікаве

Чому обличчя старіє під час схуднення: наукове дослідження

Американські вчені дійшли висновку, що під час схуднення обличчя людини не тільки обвисає, а й втрачає підшкірний жир, унаслідок чого починає видаватися старішим.

Вони припустили, що жир, як каркас, підтримує обличчя, а коли від нього позбавляються, шкіра починає обвисати. Про це йдеться в науковій статті, передає 1News.

Під час дослідження фахівці проаналізували комп’ютерну томографію облич 19 осіб, зроблену з різницею не менш як десять років. Середній вік учасників на момент першого сканування становив 46 років, а під час другого – 57.

Водночас пацієнтам не робили підтяжку або інші косметичні процедури. Їм провели сканування, щоб вимірювати зміни жирових відкладень у ділянці між очима і ротом.

Зазначається, що загальний обсяг лицьового жиру в учасників експерименту зменшився приблизно на 12% за наступного сканування. Вчені виявили, що обсяг жиру в поверхневому відділі, який розташовано безпосередньо під шкірою, зменшився в середньому на 11%, тоді як у глибокому відділі жиру на обличчі була велика його втрата, в середньому більш ніж на 18%.

“Ми думаємо, що глибока втрата жиру на обличчі видаляє підтримку з вищого жиру. Це спричиняє поглиблення носо-губної складки, яка йде від носа до рота. Між тим втрата жиру ближче до поверхні змушує щоки здаватися здутими”, – пояснив автор дослідження доктор Аарон Морган із Медичного коледжу Вісконсину в Мілуокі.

За словами вчених, під час схуднення у людини опускаються щелепи, а значить “розпливається” підборіддя. Але найбільше страждають очі – навколо них і так найменше жиру, а коли й він розчиняється, то очниці ніби западають. Загалом людина має втомлений вигляд.

Фахівці запропонували під час схуднення вибирати дієти, в яких є жирна риба, фрукти і овочі. А також щодня споживати жири омега-3.

Джерело: Plastic and Reconstructive Surgery

Back to top button