Цікаве

Чому не можна виривати сиве волосся: пояснення лікарів

Чому не можна виривати сиве волосся: пояснення лікарів

Содержание

Лікарі спростували міфи, пов’язані із сивиною. За їхніми словами, якщо вирвати сивий волосок, на його місці може вирости знову такий самий. Однак це не єдина причина, чому виривати сиве волосся небезпечно. 

Чому не варто виривати сиве волосся

Знову виросте волосок такого ж кольору

Вищипування сивини лише допоможе на деякий час позбутися її. Але так само, як пасма, які випадають природним чином, вони з часом відростають. 

Як тільки волосяний фолікул втрачає клітини, що виробляють пігмент, на цьому місці з’являється сивина. Однак застереження, що вищипування сивого волосся призведе до ще більшої кількості таких пасем, насправді є міфом. 

Підвищується ризик інфекції

Вищипувати сиві пасма не найкраща ідея, особливо якщо це переросте у звичку. Неодноразове виривання волосся може пошкодити фолікул, що потенційно може призвести до інфекції або утворення рубців. 

Утворюються залисини

При вириванні сивих волосків ви можете травмувати волосяний фолікул до такої міри, що із нього зовсім перестане рости волосся. І якщо ви неодноразово витягуєте кілька пасем, у вас може з’явитися залисина.

Чи існує безпечний спосіб позбутися сивого волосся

Неможливо зменшити ризик зараження, утворення шрамів або випадіння волосся, що виникає внаслідок виривання сивих пасем. Натомість ви можете просто відрізати їх або ж зафарбувати. 

Back to top button