Цікаве

Чому іноді дуже хочеться солоного: відповідь експерта

Багато з нас пов’язують нестерпне бажання з’їсти що-небудь солоне з вагітністю. Однак ведущий рубрики “Запитай у Комаровського” в програмі “Ранок з Україною” пояснив, що причин може бути кілька. До того ж солоного часто хочеться не тільки жінкам, а й чоловікам, передає 1News.

Чому тягне на солоне, організму чогось не вистачає?

Зазвичай якщо з’являється якась пристрасть, пов’язана з їжею, то її у ту ж мить же намагаються пов’язати з серйозною внутрішньою проблемою. “У тебе, напевно, з’явилася хвороба!” – лякають друзі або рідні.

На солоне тягне також при інтенсивних заняттях спортом

Хоча бувають випадки, коли людина просто не готова зізнатися, що їй подобається смачно поїсти. Як це роблять, наприклад, ласуни. Але коли вам хочеться солоного, то причини можуть бути принципово інші.

– Бажання з’їсти що-небудь солоне є класичним симптомом зневоднення і дефіциту солі в організмі, – пояснив ведущий рубрики “Запитай у Комаровського”. – Наприклад, це відбувається тоді, коли у людини інтенсивні фізичні навантаження. Особливо в жарку пору року.

Тому кандидат медичних наук рекомендує звернути увагу: якщо вам хочеться солоного, а напередодні у вас було досить активне заняття спортом, то ви можете з’їсти що-небудь солоне або випити воду з високим ступенем мінералізації.

– Не дивно, що багато варіантів трохи солонуватої води настійно рекомендуються тоді, коли ви інтенсивно тренуєтеся “, – сказав Євген Комаровський.

А якщо на солоне тягне постійно, що робити?

Але якщо у вас не було ніякої активності, яка може призвести до зневоднення, ви не займалися спортом, на вулиці не стоїть спекотна погода, ви не в положенні, але вам хочеться солі, то це дуже незвичайний і нестандартний симптом і прямий привід піти до лікаря.

– Деякі досить серйозні хвороби пов’язані, наприклад, з порушенням функції надниркових залоз і можуть проявляється у вигляді бажання з’їсти що-небудь солоне “, – попередив ведущий рубрики” Запитай у Комаровського.

 

Back to top button