Цікаве

ChatGPT вперше фіксує зниження кількості користувачів

2023 рік став роком, коли весь світ говорить про штучний інтелект та його стрімкий розвиток. Науковці навіть застережують людство від можливих негативних наслідків такого “повстання машин”, а ChatGPT серйозно називають загрозою багатьом професіям. Втім у червні вперше було зафіксовано зниження цікавості до такого програмного забезпечення, причому відвідувачів стало менше одразу на 10%.

Технічна революція скасовується?

Спад цікавості зафіксований компанією Similarweb, проте це може виявитися лише цілком логічним розвитком подій. Новина про запуск ChatGPT стала однією з найобговорюваніших, тому природно призвела до виникнення цікавості у великої аудиторії. Очевидно, що велика її частка не розглядала ChatGPT, як інструмент для роботи або ж надійного помічника в тому числі й через недостатню функціональність на старті. Разом з тим штучний інтелект вже активно залучений у різних галузях від виробництва до розваг, тож цілком можливо, що скоро навіть в Elslots поповнення депозиту буде пов’язане із більш сучасними технологіями.

Разом зі зменшенням аудиторії відмічено і зниження кількості завантаження додатків на базі iOS. Крім того, зафіксоване також і зниження часу на 8,5%, який в середньому користувач проводить за використанням чат-бота. Широке застосування штучного інтелекту на старті його розвитку деякі світові компанії зустріли надто радикально – відомі випадки, коли ШІ дійсно позбавляє роботи працівників в окремих сферах діяльності, проте, схоже, на такі кроки йти все ж зарано. Очевидно, що ажіотаж навколо чат-ботів перебільшено, а різного роду недоліки стають на заваді їх ефективному використанню.

Щось схоже сьогодні відбувається і з новою соціальною мережею від Meta. Новий ресурс Threads за лічені дні охопив мільйонну аудиторію, побивши усі рекорди та вирвався на перше місце за популярністю серед соціальних мереж, проте поступове зниження інтересу та його фіксація неминучі.

Неідеальність нового розуму

Попри великі можливості штучного інтелекту та конкретно ChatGPT, зниження цікавості відбувається на фоні недосконалості програмного забезпечення. Штучний інтелект – це фактично живий організм, який видозмінюється та постійно навчається новому, тож не дивно, що для втілення амбітних планів великим корпораціям знадобиться чимало часу. Наприклад, той же Google нещодавно оголосив, що буде використовувати відкриті дані з інтернету, щоб вдосконалити свої продукти на базі ШІ.

Деякі проблеми ChatGPT стали очевидними лише після деякого часу активного користування:

  • Не завжди актуальна інформація;
  • Неправдиві дані;
  • Відповіді чат-бота з часом стали гіршими, на це скаржились IT-спеціалісти, які використовували його для генерації коду;
  • Завантаження особистої інформації у ChatGPT все ще небажано, адже дані не захищено.

Також слід зважати й на календарний період. Поява ChatGPT особливо тепло була зустріта студентами та мала суттєво полегшити навчання, а з настанням літа навчальний процес припинено, тож аналітики прогнозують ще одну кореляцію графіків до початку нового навчального року.

Back to top button