Цікаве

Чай із шипшини: корисні властивості та рецепти

Узимку, за різких перепадів температури повітря дуже важливо не тільки вміти правильно протистояти морозам і холодам, а й пам’ятати про підтримку імунітету. У цьому може чудово допомогти чай із шипшини. Плоди шипшини – чудовий засіб для зміцнення імунітету і загального оздоровлення організму. У складі шипшини багато мікроелементів таких, як пектин, ефірні олії, дубильні речовини, каротин. З мінералів у шипшині є залізо, натрій і фосфор. 1News разом з дієтологом Лорою Філіпповою розберемося у всіх властивостях шипшини максимально докладно та дізнаємося, які напої можна готувати з цієї ягоди.

Чай із шипшини

“Ягоди шипшини можна назвати справжнім українським суперфудом завдяки своєму багатому вітамінному складу.
За кількістю вітаміну С, наприклад, шипшина в кілька разів багатша за лимон. Серед інших вітамінів, що містять плоди шипшини – вітаміни групи В, РР і Р. Мікроелементи – калій, натрій, залізо і магній. А ще в складі є пептиди й дубильні речовини. Тепер про все детальніше”, – каже Лора Філіппова.

 

Шипшина у вигляді відвару і його функції

 

Відвар із шипшини має:

  • протизапальну дію
  • зміцнює імунну систему
  • корисний для кровоносної системи, завдяки вмісту заліза
  • знижує артеріальний тиск
  • має сечогінну дію, тому краще вживати напій у першій половині дня
  • допомагає впоратися з набряками
  • корисний при годуванні груддю – підвищує лактацію

 

Калорійність відвару із шипшини

Без додавання цукру або меду калорійність такого напою лише 26 ккал на чашку (200 г). Можна з вечора залити плоди шипшини окропом і закрити в термосі. На ранок напій готовий. Корисно пити натщесерце . Дітям – чашка на день, дорослим – до 2-х чашок.

 

І ще кілька рецептів напоїв із шипшини

Фото: instagram.com/traviattika/

 

Чай із шипшини можна заварювати як у чайнику, так і термосі. Дві столові ложки подрібнених ягід заливають склянкою окропу і настоюють 8-10 хвилин.

Також плоди шипшини можна поєднувати з чаєм або каркаде. Щоб чай був смачним і ароматним, його заварюють у термосі. Для цього беруть три столові ложки шипшини, одну чайну ложку чаю і цукор за смаком, настоюють протягом двох годин.

Зрештою ви отримуєте смачний, ароматний, а найголовніше – дуже корисний цілющий напій. Обов’язково включіть у свій раціон чай із шипшини взимку. Він зігріє вас у холодний день і захистить від застуди.

Джерело: Сьогодні

Back to top button