Британські вчені відкрили несподівану унікальну властивість гарбузового насіння
Британські вчені назвали гарбузове насіння дуже корисним продуктом при діабеті.
Біологи розповіли про несподівані унікальні та корисні властивості гарбузового насіння. Полісахариди , які в них містяться, продемонстрували цукрорегулюючий ефект. Насіння, багате на білки і жири, цілком підходить для щоденного раціону діабетиків — воно допомагає боротися з високим рівнем цукру в крові . Особливо після їжі. Так, вчені встановили, що вживання 60 грамів гарбузового насіння зменшує рівень цукру до 35%.
Рідше від діабету страждають люди, які включають в раціон продукти, неймовірно багаті на магній . Цей мікроелемент є також в цільнозернових, горіхах і зелених листових овочах .
А ось дієтолог Меггі Міхальчик назвала несподівану користь від вживання самого гарбуза. За словами Михальчик, гарбуз багатий на особливий рослинний пігмент, широко відомий під іншою назвою — бета-каротин.